…den intellektuelle kapasiteten til hunden din ligger på same nivå som hos en to-åring? Ikke så veldig imponerende tenker du kanskje, men det betyr at hunden din kan forstå omlag 250 ord, uttrykk og bevegelser. Hunder har i tillegg den fordelen at de kan bevege seg mye raskere og friere enn en toåring kan, så du kan ha mye moro med en hund!

… hunder har evne til å oppleve tidselementet? Dette er grunnen til at de kjeder seg, og savner sine eiere, og blir engstelige om man for eksempel ikke kommer hjem til vanlig tid.

…hunder “hører omtrent dobbelt så godt som oss mennesker?” (https://www.audicus.com/dogs-and-hearing/) De kan nemlig oppfatte det vi kaller for ultralyd – lyder som ligger 2,5 ganger høyere i frekvens enn det vi mennesker klarer å høre.

…hundens nese er vår fordi den skal kunne absorbere kjemikalier?

…hunder kan trenes opp til å merke fysiologiske endringer i menneskekroppen? Dette utnyttes blant annet til å avdekke slag hos pasienter. Tilsvarende finnes det hunder som kan oppfatte forhøyede blodsukkernivå hos mennesker, ved at de kan oppfatte bestemte lukter, og dermed gjøre pasienten oppmerksom på at insulinnivået i blodet må opp.

…dalmatinervalper er helt hvite? De sorte flekkene kommer først senere.