Å eie hund kan ha en rekke fordeler for din helse. Enten du eier hund eller er hundepasser, kan hunder ha mange positive fordeler for din helse. Og da er det ikke bare det opplagte at du må ut på tur hver dag.

Studier har vist at hunder ikke bare smelter våre hjerter, men de kan gjøre det sterkere også!

De kan faktisk bidra til å forebygge risiko for hjerte og karsykdommer.

Undersøkelser viser at det å knytte en hund til familien kan gi lavere blodtrykk, redusert kolesterol og redusert triglyseridnivå, noe som bidrar til bedre total kardio vaskulær helse og mindre risiko for hjerteinfarkt. Dessuten har hundeeiere som har hatt hjerteinfarkt bedre overlevelsesrate etter hendelsene.

For de som sliter med vekten er det en selvfølge at dette har en positiv innvirkning og holder både ledd og muskulatur i kroppen i gang. Forskning har gjentatte ganger funnet ut at daglige hundevandringer hjelper deg med å gå ned i vekt, siden de tvinger deg til til moderat fysisk aktivitet i 10, 20 og til og med 30 minutter om gangen. Helseeksperter anbefaler at voksne får ca 2 timer og 30 minutter med trening per uke. Det er mye mer sannsynlig at du når det målet når du har hund. En hund tvinger deg ut på tur uansett vær og vind og gir deg en stor helsegevinst i tillegg. Med ecco sko så blir denne turen garantert bedre også. Det å hive på jakka når bikkja kommer løpende inn i stua med halsbåndet i munnen, sier vel ingen nei til?

Denne daglige mosjonen hjelper til å forhindre mye mer enn kun fysiske helseproblemer. Studier viser også at daglig mosjon kan faktisk bidra til å forebygge demens, så hvorfor ikke kjøpe bestemor en hund som turkompis?

Å eie hund kan faktisk ha en positiv effekt på din psykiske helse og sosiale liv også.

Forskere har funnet ut at de som sliter med angst for å møte nye mennesker eller depresjon kan få en langt bedre tilværelse ved å ha en hund. Man kommer seg mere ut og møter andre hundeeiere og har bestandig et samtaletema. I tillegg kan det å ha noen å stelle og kose med gi et mer meningsfylt liv og en følelse av mestring i hverdagen.

Så bortsett fra de mer opplagte grunnene til fysisk aktivitet i hverdagen, er det kanskje flere aspekter her du ikke har tenkt over. Sliter en med tunge dager og ensomhet kan en firbent venn som logrer og gleder seg til du kommer hjem hver dag være akkurat den oppmuntringen du trenger for å mestre hverdagen. Men hva nå enn din årsak er til å vurdere hundekjøp, sørg for å finne en hund som passer din livsstil og væremåte. Bruk tid til å søke på nett, så vil du nok finne din perfekte følgesvenn!