Det er mange som ønsker seg hund, men før du eller dere bestemmer dere for å kjøpe en hund bør dere tenke dere nøye om. En hund krever mye jobb, og den

koster en del penger. I tillegg er det slik at hunden, som kanskje er veldig søt som valp, faktisk vokser seg større. Du har ansvaret for hunden gjennom hele dens hundeliv, og den lever i rundt tolv år. Hunden er avhengig av deg, så dette er et ansvar du ikke kan løpe fra.

Derfor bør du spørre deg selv om du har tid til å ha hund, og om du har råd til å ha den. Deretter bør du finne en hunderase som passer sammen med din og familiens livsstil. Noen hunder krever mye stell, andre mindre.

Ting å tenke over

Ikke skaff hund kun fordi barna ønsker det. Er dere en familie bør hele familien være enig. Barna bør være med i stellet av hunden, men ansvaret for at hunden blir ivaretatt må ligge på de voksne. Dersom barna er på skolen hele dagen og de voksne er på jobb, bør det enten være mulighet for at hunden kan være med på jobbeller du må skaffe en hundepasser.

Du må også gjøre deg noen tanker om hvilken hunderase som vil passe inn i familien eller sammen med deg. De ulike rasene har sine fordeler og ulemper. De fleste rasene har sine egne hjemmesider der du kan lese mer om rasens særpreg. Poenget er at du må velge hund etter hvilke egenskaper den har og ikke etter om den er søt som valp.

Hva koster det å ha hund?

Det neste du kanskje bør ha i bakhodet er det faktum at en hund koster mye penger. I gjennomsnitt vil den koste rundt 15 000 kr hvert eneste år, noe som blir omtrent 160 000 kr i løpet av hundens levetid. Det billigste kjæledyret er akvariefisk, som i løpet av hele levetiden sin kun vil koste deg 3 000 kr. Hunden skal ha mat, vitaminer, utstyr og du går på valpekurs. Deretter kommer veterinærbesøk og forsikring.

En hund bør kjøpes fra en godkjent kennel og dette kan også komme opp i mange tusen kroner, avhengig av rase. Det er dog viktig å kjøpe fra godkjent kennel, slik at du ikke risikerer å få en hund som er født med feil og skavanker. Det er viktig å støtte god dyrehelse.

Oppfyll drømmen

Dersom du har funnet hunden du drømmer om, kan et forbrukslån uten sikkerhet være løsningen som gjør drømmen til virkelighet. Hos sammenligningstjenesten Scandilån får du en oppdatert oversikt over bankene og deres tilbud. Da kan du enkelt se hvilke banker som tilbyr den laveste effektive renten, og sende inn din søknad til disse.

Deretter sammenligner du eventuelle tilbud du mottar, og velger det som gir deg den laveste kostnaden. Dette ser du ved å ta en titt på den effektive renten. Når lånet har blitt overført til kontoen din er du klar for å sette drømmen ut i livet og nyte gleden over å være hundeeier.