Dersom du vurderer å skaffe deg hund, og du ennå ikke har latt deg overbevise, kan det være interessant å vurdere fordelene og ulempene ved det å ha en hund.

Fordelene med hund kan være mange. Hunden er for mange både en venn og et kjært familiemedlem. For mange mennesker er hunden et middel mot ensomhet, en unnskyldning for å komme seg ut og få frisk luft og daglig mosjon, og ikke minst en hobby, der man lett kan se resultater av tidsinvesteringen, i form av en veloppdragen og medgjørlig hund.

 

Det sagt er det selvsagt også ulemper med det å eie en hund, og en del eiere er dessverre ikke dette ansvaret bevisst når de går til det skritt å skaffe seg en hund. Én ting som mange ikke tenker på, er at en hund vil alltid være der, og trenge din omsorg og oppmerksomhet så lenge den lever. Den er ikke et barn du kan snakke fornuft til, og som gradvis blir mer og mer selvstendig. I tillegg er det visse kostnader knyttet til hundehold, slik som mat, veterinærutgifter og kennelopphold. Vurder dette før du skaffer deg hund – det er et stort ansvar!