Mange som har hund har nok oppdaget at hunden er bra for helsa. Hundeeiere er mindre deprimert enn de som ikke har dyr, og det er ofte lettere å være sosial når man har hund. Møter du andre hundeeiere, har dere alltid noe å snakke om. Hund er også godt selskap dersom du bor alene eller etter at barna har flyttet ut.

Kjøpe hund i voksen alder

Det går selvsagt også fint å kjøpe hund når du er godt voksen. Hunden får deg ut på tur og holder deg aktiv. I tillegg er den godt selskap, spesielt når huset føles tomt. Hund kan også bidra til at du føler deg tryggere, spesielt dersom du bor alene. Ettersom hunden skal luftes tre ganger om dagen, vil den tvinge deg ut, selv når du helst vil sitte og sløve. Og du vet jo at det er sunt å komme seg ut i frisk luft, uansett vær og årstid. En hund er derfor bra for både den psykiske og fysiske helsen.

Blir man for gammel for hund?

Det skal mye til for å bli for gammel til å ha hund, men det kommer selvsagt an på helsen din. Dersom du er dårlig til beins, bør du nok ikke ha en valp eller en unghund. Hvis du skal kjøpe en valp, må du tenke over hvor lenge hunden kan leve og vurdere om du er i stand til å ta vare på den gjennom hele livet.

Du kan fint kjøpe deg valp når du er 50 eller 60, men du bør kanskje heller velge en voksen hund hvis du er over 70. En omplasseringshund kan være fint. Alternativt kan du avtale med noen andre at de lufter hunden og eventuelt tar seg av den dersom du blir syk.

Det er ikke alltid gøy å bli kalt senior, men nettsiden hej senior kan gjøre livet litt morsommere. Hej senior fokuserer på å gi gode tilbud til deg som er godt voksen. Kanskje de også kan finne rabatter på hundemat eller mat til andre kjæledyr. Bare registrer deg gratis på Hej Senior og let gjennom tilbudene de har.

Hvilken hund er best når du er godt voksen?

Hvilken hund som passer best for deg, avhenger av hvor du bor og hvor aktiv du er. Er du godt voksen, kan det kanskje bli litt mye å ha en brukshund, som en gjeterhund. Behovet ditt er helt annerledes dersom du er aktiv gårdbruker, gjeter eller jeger.

Da kan du ha god nytte av en brukshund. Er du mindre aktiv eller sliter med helsen, kan en hund få deg i mer aktivitet, men velg hund med omhu, slik at både hundens behov og personlighet passer til din livsstil.