Vi liker å omtale hunden som menneskets beste venn. Og det er ikke uten grunn. Disse små og store pelskledde kompisene er så trofaste som man kan bli. De kommer løpende mot deg når du kommer hjem og viser en så enorm glede over å ha deg i livet.

Viktig med hundeforsikring

Det er dyrt å ha hund. Ikke bare koster det å kjøpe dem. De skal ha kvalitetsmat og aller helst bør du forsikre hunden din. Uten en forsikring kan det bli enormt dyrt om hunden blir syk og du kan stå i fare for å måtte velge å avlive vennen din, fordi du ikke har råd til veterinærregningen.

Det er heller ikke alle tilstander som dekkes av forsikringen, så les vilkårene nøye så du ikke får ubehagelige overraskelser.

I tillegg har hundeforsikring en øvre grense for hvor mye den dekker innenfor en gitt periode. Hvis veterinærutgiftene overstiger dette, vil du måtte betale det resterende fra egen lomme.

Heldigvis finnes det muligheter om uhellet skulle være ute eller du av en eller annen grunn har valgt å ikke forsikre hunden din.

Ekstra penger til det du trenger

Med et lån uten sikkerhet kan du raskt skaffe penger til å dekke behandlingen til den pelskledde vennen din. Det er veldig greit å vite.

Når du tar opp et lån uten sikkerhet er det nemlig kun du som bestemmer hva pengene skal gå til. Om du vil kan du låne både til veterinærutgifter og til å bestille drømmeferien før feriepengene har kommet på kontoen.

Husk bare lån uten sikkerhet kommer med høy rente, så du bør tenke deg nøye om før du tar opp et slikt lån. Det er også lurt å bruke en sammenligningstjeneste for lån uten sikkerhet, for eksempel den du finner på Nettavisen.

Ved å sammenligne ulike lån, kan du velge det lånet som er mest gunstig for deg. Både hva gjelder renter/avgifter, nedbetalingstid og andre vilkår.

En hund krever mye ansvar

En ting er iallfall sikkert. Du bør absolutt ikke droppe forsikring på hunden din. Det kan komme til å koste deg mye. For dyrene våre blir også syke. Og de kan skade seg. Da vil det være utrolig trist om et beinbrudd gjør at du ikke har råd til å behandle hunden din, og derfor må velge å avlive den.

Det er et stort ansvar å ha dyr. Derfor må man tenke seg nøye om før man går til anskaffelse av et kjæledyr. En grundig gjennomgang av økonomien er alfa omega, da dyret både trenger kvalitetsfôr og forsikring, i tillegg til jevnlig kontroll hos veterinær.