Det er ikke bare oss to-beinte som trenger ha vintergarderoben klar. Når graderstokken kryper nedover under minus ti-grader og vi kjenner at kulda biter i ansiktet er det viktig og huske på våre fir-bente også. Hunder er like utsatt i vinteren som det vi er, kanskje enda mer siden de ikke kan vandre inn i en butikk og kjøpe antrekket selv. Det er derfor viktig at hundeeieren er bevisst hva hunden trenger hele året, spesielt på vinterstid. Det er flere faktorer du trenger vurdere i forhold til om du trenger kle hunden. Newfoundlandshunder har mye pels og kan gjerne ligge rett på snøen, sammenlignet med andre hunder som for eksempel Tjuhuahua som er mer utsatt. Skal du skaffe deg hund trenger du ta godt vare på den lille allerede fra den er valp når dere skal ut og gå kjølige dager. Tar man riktig godt vare på sin fir-bente bestevenn kan man unngå kostbare besøk ved nærmeste dyreklinikk og se fram til mange år framover sammen.

Hunder fryser som oss mennesker i kulda!

Har du eller skal du skaffe deg hund er det alfa omega og vurdere det utstyret den trenger i vinter. Som hundeeier er det så klart flere faktorer du skal være bevisst over. Forfrysninger er veldig vanlig for hunder på ører og poter om vinteren som følge av kalde dager. potene har kontakt med underlaget hele tiden samt at det store arealet på ørene enkelt tiltrekker seg kulde. Pungen til hannhunder er også spesielt utsatt ta derfor på pungvarmer når dere skal ut og offpiste i snøen. Som oss mennesker trenger spesielt både valper og eldre hunder ekstra tilpass. Valpepelsen er ikke ferdig utviklet og sett vekk fra at eldre hunder kan streve med plager som stive ledd, hoftedysplasi eller artrose er det også vanlig at varmeproduksjon blir dårligere pga lavere stoffskifte. Varme og vindtette klær er derfor et must også for hunden din. For at alle familiemedlemmene skal ha det bra på årets påsketur i fjellet eller spaserturen i storbyen husk utstyret til familiens hårete følgesvenn. Kvier hunden seg for og gå ut er det et godt tegn på at du trenger utstyre den bedre.

Bevisst hundeeier i vinter!

Det er ikke alle hunderaser som har underull, flere raser har kun dekkhår. Når graderstokken kryper under fem grader trenger man å ta fram vinterklærne ihvertfall når man skal ut på lengre turer. Også ved turer på nystrødd asfalt i storbyen bør man være bevisst over forholdene. Veisaltet spesielt i storbyen gjør små poter tørre og såre. Sørpe som kommer ved nullføre i byen kan være nokså smertefullt for hunden da det i realiteten faktisk er saltlake. Går du mye tur hvor det blir strødd kan du derfor kle hunden med potesokker eventuelt potevoks hvor fettet beskytter potene. Går hunden mye på snø klipp klørne før de knekker selv og klipp pels rundt tredeputene for å forebygge isdannelse på potene. Har du og hunden planlagt et isbad i vinter husk at hunder med forkalkninger ikke bør bade når graderstokken ligger under med 14-15 grader. Hunder fryser lettere når de blir våte akkurat som oss. Med billigmobilbeskyttelse.no kan du alltid sjekke værforholdet for deg og hunden din.