Hunder er populære kjæledyr, og det har hatt sin innvirkning også på populærkulturen. I mange tegneserier og filmer er det ikke uvanlig å møte på en hund i form av en karakter. Noen ganger er de tillagt egenskapene til et menneske, med evne til å snakke med mennesker. Andre ganger er de helt enkelt en hund, men gjerne med ekstra emosjonelle egenskaper.

 

Snoopy

Snoopy, eller Sniff som han egentlig er blitt omdøpt på norsk, er en kjent tegneseriefigur for mange. Opprinnelig fra serien Knøttene, som ble utgitt første gang i 1950, har denne hvite hunden med sort snute og sorte ører sjarmert mang en leser. Figuren er populær også på klær, trykkmateriell og leker. Snoopy var i starten bare “vanlig” hund, men begynte etterhvert som serien utviklet seg å kommunisere tankene sine til leseren ved hjelp av tegnebobler.

 

Lassie

Denne kjente og kjære familiehunden ble skapt av Eric Knight og vist første gang i en kortfilm fra 1940. Tre år senere ble det til en film med tittelen “Lassie Come Home”. I dag er Lassie mest kjent fra TV-serien. Hunden Lassie er av typen Rough Collie, eller Long-Haired Collie som den også kalles.

 

Langbein

Langbein er Mikke Mus’ beste venn og makker. Merkelig er det kanskje at musa er langt smartere enn hunden i dette tilfellet. Langbein er karakterisert som noe treg i toppen, men vennlig til sinns. Langbein har gjennom årene tilegnet seg stadig flere menneskelige trekk. Det er likevel pussig å se ham gå tur med Mikkes hund, Pluto.