Det er skrevet mye om hund. Hundeinteresserte kan finne lesestoff både i bøker og ukeblad. Her er et knippe av dem:

 

Hund og fritid

Dette er bladet for deg som har hund som hobby, og som interesserer deg mer for hund enn gjennomsnittet. Målgruppen er alle med hund. Du vil kunne lære noe nytt enten du er helt fersk hundeeier, eller du har mer erfaring med hund. Bladet kommer ut hver sjette uke, så her er det nok av tid til å fordype seg.

 

Jeger, hund og våpen

Dette er ukebladet for deg som interesserer deg for hund først og fremt i jaktøyemed. Her kan du lese om ulike typer hunderaser spesielt tilpasset jakt, og ikke minst hvilke jakttyper de egner seg best til.

 

ModernDog

I dette bladet kan du lese om hundeliv, hundetrening, velvære for hund, hundeavl, hundemat og så videre. Du kan også finne nyttige lenker til blogger og andre nyttige kilder til kunnskap om hundehold.

 

Hundeboka

“Hundeboka: glad og lydig hund på 1-2-3” av Arve Skjelbred Larsen kan være å anbefale for deg som er ny hundeier og som kanskje ikke har så mye erfaring med hund fra før. Her får du tips til hvordan du skal oppdra din hund, og hvordan hunder responderer på ulik menneskelig adferd. Selv om hunder har mange egenskaper som vi mennesker kan kjenne igjen i oss selv, er de forskjellige fra oss på mange måter. Derfor er det viktig å sette seg inn i hvordan hunder tenker, hvordan de kommuniserer, og ikke minst, hvilke behov de har.

 

Arve Larsen er tidligere hundetrener i politiet, noe som innebærer et stort ansvar, og som krever inngående forståelse for hundens oppførsel i ulike situasjoner.

 

Dyrlegens håndbok: Hund

Den kjente dyrlegen Trude Mostue, har også skrevet en bok om hunder. Fra en veterinærs ståsted forklarer hun hvordan du skal behandle hunden din i ulike situasjoner, hvordan du kan forebygge sykdom, og hvordan du skal opptre om skade eller sykdom oppstår. Boken kan være nyttig både  for nye og gamle hundeeiere.

 

Damms store bok om hunder

Om du er interessert i hunderaser, er denne boka ideell for deg. Her kan du nemlig slå opp på ulike typer hunder, og finne mer informasjon om hver enkelt hunderase, historisk utvikling og betydning.