Det er viktig å tenke på treningsklær til tur, da spesielt med din firbente bestevenn. Treningstøyet skal være med på å maksimere ytelsen din, noe som igjen gjør det bedre for hunden din å trene samtidig. Det er meningen at tøyet skal være funksjonelt og holde deg tørr slik at du kjenner deg frisk i plagget. Nytt plagg kan også virke som en motivasjon til å trene mer.

Funksjonelt tøy

Trening med hunder styrker båndet mellom dere da de liker å aktiviseres. Hunder lærer raskt og det er derfor viktig å kunne ha like god bevegelsesfrihet som hunden. Når du har hund så fornyer du gjerne treningsgarderoben ofte. Det gir en god følelse å ha på seg noe nytt og komfortabelt. Du bør også kle deg i noe som motiverer deg, så dersom det er farger som gjør dette så bør du gå for fargene du liker på tøy. Vanlige treningstøy er tights i ulike lengder og t-skjorter. Først av alt så burde du tenke på om treningstøyet skal være funksjonelt for treningen med deg og hunden. Det kan være en joggetur, sykkeltur og gåtur. Til utetrening om vinteren bør du gå for tre tøy: teknisk tøy innerst, fleece eller ull mellom og vindtett yttertøy. Vær oppmerksom på at bomull gjerne ikke gir den effekten du ønsker til treningen. De tørker saktere slik at du blir kald og fuktig. Har du teknisk tøy, så transporteres den ubehagelige fukten slik at du holder deg både tørr og varm. Den beste kombinasjonen er å gå for noe ekstra elastisk som også forbedrer komforten. Løper du utendørs med hunden om vinteren, så burde du velge ut en vintertights. Den er langt mer isolerende og skjermer deg for den kalde vinden. Din perfekte treningsvenn er ikke bare din hund, men også en jogg treningsjakke. En fjærlett jakke med vanntett, vindtett og pustende mesh er en god kombinasjon i uansett tempo du løper for trening.

God passform gir bedre effekt

Har du treningstøy med dårlig passform, så kan det påvirke ytelsen din. Du kan nemlig miste fokuser på treningen med hunden. Unngå å ha en tights som sklir ned når du skal løpe intervaller, det gjør bare treningen vanskelig. Selv om utseende ikke betyr noe, så betyr det noe for deg individuelt som person som gjerne vil føle seg god i plagget. Du presterer bedre når du føler deg vel i plagget du har på deg. Det er ikke bare til å hive på seg en t-skjorte eller topp du vanligvis bruker i hverdagen. Du bør bruke en t-skjorte eller topp som er beregnet for de ulike treningsformene som du skal begi deg ut på. Enkelte treninger har til og med behov for spesielt tøy, som for eksempel ved sykling. Da bør du bruke polstret sykkeltights. Bruker du vanligvis en bh, så trenger du å gå for en trenings-bh som kan dempe ristingen som kommer med på løpeturen. Støtten i undertøyet har mye og si. Det gjelder å finne balansegangen mellom godt og mindre hold.